2/12 var det boksläpp i Stadsvakten

med signering och information om boken Nyköpings historia under 300 år Kvarteren runt Stora Torget och Borgarberget – framväxt till moderna miljöer. Drygt 85 personer var på plats för att mingla, köpa boken och lyssna på bokens innehåller av författarna Göran Hedin, Lars Hallberg, Olle Hallberg Författarna berättade lite från delar av boken, men ville ge publiken möjlighet att fördjupa sig genom att köpa och läsa boken. Roy Lundquist kunde tyvärr inte medverka p.g.a en färsk operation. Åke Holm fanns på plats han är omnämnd i boken. Åke berättade om skotten i Rådhuset, morddramat i Nyköping den 16 mars 1936. Åke hade med sig lagboken och visade upp boken där skottet träffade. Nu berättar jag inte mer – köp boken och läs. Den 3 mars 2024 kl.14.00 blir det föreläsning om hela boken som framförs av samtliga författare. Eva Andersson, ordf i Nyk. Hembygdsförening. Berättade föreningen är förläggare av samtliga fyra böcker i serien Nyköping under 300 år. Eva tackade samtliga författare för det gedigna arbetet det lagt ner på forskning och att att skriva boken.

Ett arbete som är till stor glädje för föreningen, för alla andra som kommer att forska i ämnet