Oxelösunds Filateliförening

Föreningen har sin klubblokal på Alstigen 10 i Oxelösund. Under säsongen har vi regelbundna träffar i klubblokalen. Huvudföreningen, häftes- och ungdomssektionerna träffas varannan vecka och har nio träffar vardera per säsong. Föreningens möten inleds med sammanträdesförhandlingar i stormötesform och rapporter från dem som har någon information som berör föreningen. Därefter förekommer ofta kortare föredrag med filatelistisk anknytning följt av gemensamt kaffe. Sedan vidtar cirkulation av urvalshäften, en mindre tillfällighetsauktion och avslutningsvis, för de som har lust, frimärksbingo med många värdefulla vinster.

I klubblokalen finns ett bibliotek med litteratur och kataloger som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Här finns också ett materialförråd där medlemmarna kan köpa insticksböcker, fastsättare och andra frimärksutensilier till rabatterade priser.

I Stadsvakten har föreningen några gånger per år träffar för allmänheten, då man visare olika samlingar, man kan få råd och idéer om frimärkssamlande, värdering av frimärken m.m.