Virksamling

Lördagen den 9 november var det utställning och föredrag av Kertin Örnberg i Kulturarvsmuseet Stadsvakten om Anna-Lisa Säfströms unika virksamling. Anna-Lisa Säfströms ca 500 virkade föremål har donerats till Nyköpings hembygdsförening. Anna-Lisa Säfström levererade sina verk/designer till tidningen Året Runt i 25 år och dessutom till virktidningar i Europa och USA. Den mycket intresserade publiken hade mycket att tillföra. Anna-Lisa Säfströms kusins fru visade upp en ring som Anna-Lisa designat. Föredraget avslutades med att besökarna fick titta på den fantastiska produktion som Anna-Lisa Säfström donerat – först till Ludgo-Spelviks hembygdsförening och som för drygt 4 år sedan donerades vidare till Nyköpings hembygdsförening, som ställer ut delar ständigt i Kulturarvsmuseet Stadsvakten och har som målsättning att visa hela utställningen en gång om året.