Sadelmakaryrket

Den 26 september berättade Lena Frisell för en mycket intresserad publik om bilsadelmakaryrket. Lena berättade om sin lärlingstid det blev många intressanta objekt som skulle renoveras.Lena berättade om utmärkelser som hon fått, där gesällbrev ,mästarbrev och silver medalj samt Nyköpings hembygdsförenings stipendium Som hon fått för hennes kunnande inom yrket som bilsadelmakare.Publiken fick också möjlighet att besöka Lenas verkstad har funnits inbyggnaden sedan 1946 och där Nyköpings Kulturarvsmuseum också är belägen.Detta var ett arrangemang i Nyköpings hembygdsförenings hantverksserie där föreningen uppmärksammar hantverket i Nyköping.Detta var ett samarrangemang mellan Nyköpings hembygdsförening och Kulturarvsmuseet Stadsvakten. Ordförande Eva Andersson tackade Lena Frisell för ett mycket intressant föredrag och önskade all lycka med hantverket i framtiden.