18/11 var det föredrag om kulturstaden Nyköping av David Lindén

På berättarlördagen lördag den 18 november höll krönikören och författaren David Lindén föredrag om kulturstaden Nyköping i Stadsvakten. Den intresserade publiken fick en inblick i berömda personer som på olika sett gjort avtryck i stadens historia. Rubriker som ”Vatten skapar litteratur, krönikor, stolthet och lärdom. Konst är också berättande.  Prosten Phil- mer än en gård.Maria och Harald Gripe.

David Lindén tillade att det finns många fler som satt Nyköping som kulturstad på kartan, även om han inte nämnt alla så vet vi att det finns många fler.

Eva Andersson, ordf i Nyköpings hembygdsförening tackade David och sa  vi har mycket att vara stolta över i Nyköping och visst är vi en kulturstad som heter duga. Detta var ett arrangemang av Nyköpings hembygdsförening