16 april Guidning i Stadsvakten och Nyk. Hembygdsförenings hembygdsmuseum

Tisdagen den 16 april guidade Eva och Lars Andersson drygt 20 barn från ” meningsfull fritid” (den flerspråkiga enheten). Det var barn från Brandkärr och Rosenkälla åk 4-6 som besökte

Nyköpings hembygdsförenings hembygdsmuseum och Stadsvakten. Vi berättade om hur det var att gå i skolan förr. Berättade om lekar från för och tittade på utställningen Lekar förr och nu samt från Folkskola till grundskola. Vi Berättade om industrier som funnits i Nyköping och vi berättade också om trollerimuseet som finns i Stadsvakten. Vi trollade lite för dem, vilket uppskattades mycket. Barnen och deras ledare fick lära sig mycket om Nyköpings hembygds historia. Det var en mycket intresserad grupp som uppskattade det de hörde och såg. Efter avslutad guidning fick vi många kramar och dom ville gärna komma tillbaka