Nyköping under 300 år

Lördagen den 13 april höll Nyköpings lokala historiker Göran Hedin och konstnären Håkan Groop föredrag under rubriken ”Nyköping under 300 år – spåren från återuppbyggnaden efter rysshärjningarna 1719 – ett bokprojekt.”
Den stora publiken fick vara med om en resa där den ena byggnaden efter den andra fick en historia om vilka som byggt, bott och levat i de olika byggnaderna. Det är mycket glädjande att byggnaderna i centrala Nyköping nu kommer att få en dokumentation genom boken som utges i höst. Boken kommer att ge byggnaderna mer levande.
Nyköpings hembygdsförening har arbetat med dokumentation och nu med denna bok så byggnaderna kommer att få mycket mer av en historia som kan lämnas eftervärlden – vem var bosatt i respektive byggnad och varför byggdes just det huset. Tack Göran Hedin och Håkan Groop för att ni släpper denna mycket intressanta bok i höst. Detta var ett arrangemang i Stadsvakten i Nyköpings hembygdsförenings regi. Ordförande Eva Andersson tackade föredragshållarna för ett mycket intressant föredrag.