Skräddaryrket

Den 7 mars var det berättarlördag i Stadsvakten Bill och Richard Hofvander berättade om tre generationer skräddare i Nyköping. Skräddaryrket har funnits i familjen under tre generationer. Bill och Richard berättade om skräddaryrket förr och nu. Vi fick höra att skräddarutbildning finns endast på ett få platser i landet. Hofvanders skrädderi arbetar idag med ändringsarbeten som klädaffärerna i Nyköping efterfrågar samt att det på senare tid också finns ett stort intresse för att laga och lappa och detta gör i sin tur ett uppsving för skräddaryrket. En ny uppvaknad förståelse för att vi måste ta tillvara istället för att slita och slänga som tidigare varit vanligt. En välbesökt och mycket intressant eftermiddag i Stadsvakten som arrangerades av Nyköpings hembygdsförening. Eva Andersson intervjuade och tackade Bill och Richard Hofvander för intressant föredrag. Därefter fanns möjlighet att besöka Hofvanders skrädderiverkstad som är beläget vägg i vägg med Stadsvaktens Kulturarvsmuseum.