Brukshistoria om en pärla vid Bråviken

På berättarlördagen i kulturarvsmuseet Stadsvakten den 21 maj visade Bengt Klasson film om ”Brukshistoria om en pärla vid Bråviken”.  Filmen visades med berättelser om Nävekvarns bruks historia med krigsproduktion och spistillverkning, ortens framväxt med fiske, hyttor och gjuteri samt flera ägarbyten på bruket tills nedläggning 2010.  Filmen varvades med vackra naturbilder till fin musik. Dessutom berättas i filmen om järnvägsdragningar, bilder från hamnen förr, Nävekvarns båtförening, Brandhistoriska sällskapet, hamnens sommarmarknader med veteranbilar och Nävekvarns folkpark med besök av kändisar som Snoddas och Jerry Williams mm. Evenemanget på Stadsvakten lockade ca 35 personer. Hembygdsföreningens vice ordf Bengt Sjögren tackade därefter Bengt Klasson för den intressanta filmvisningen i bild, text och ord. Detta var ett arrangemang i Nyköpings hembygdsförenings regi i samarbete med Kulturarvsmuseet Stadsvakten.