29/4 var det berättarlördag med Ulf Abrahamson

På berättarlördag i Stadsvakten den 29 april, berättade konstnären Ulf Abrahamson under rubriken ” Mitt målar liv”, om olika målartekniker han använt under åren, samt om sina målarresor i olika länder. Ulf Abrahamson är född i Stockholm. Autodidakt. Med finstämd kolorit målar han landskap och stilleben med lyriska undertoner och renhet. Motiven är ofta tagna från skärgården, Öland och bland hans offentliga arbeten märks en väggmålning skulpturen teori – praktik – estetik som är placerad utanför Gripenskolan i Nyköping. Ca 100 personer kom för att lyssna på det mycket intressanta föredraget. Många kulturskribenter har under åren rosat Ulf Abrahamsons konst. Jag väljer här att citera La Revue Modern Paris

”En klar och lovande begåvning , vars verk förenar lyrism, kraftfullhet och innerlig landskapskänsla”.

Berättarlördagen i Stadsvakten arrangerades av Nyköpings hembygdsförening i samarbete med Stadsvakten. Ordf. I Nyk. hembygdsförening och Stadsvakten tackade för det intressanta föredraget.