9/3 ”Mitt liv som keramiker” Anna Lindell berättade.

På berättarlördag i Stadsvakten den 9 mars var det keramikern Anna Lindell som berättade för en stor publik på drygt 65 personer om sitt fantastiska liv som krukmakare. 

ANNA LINDELL har varit verksam keramiker sedan början av 80-talet. 

Hennes kunder består av både privatpersoner och företag och hon levererar till restauranger som TAK, Fotografiska, Långbro Värdshus och Rutabaga/Mathias Dahlgren. Hennes vackert designade keramik har också sålts till olika länder i Europa och andra världsdelar. Hennes vackra tallrikar finns också på restaurangen på Sörmlands museum. Anna har också fått många fina utmärkelse. Hon har bl.a fått kommunens och kulturstipendium, Nyköpings hembygdsförenings hantverksstipendium och  årets eldsjäl och många fler utmärkelser.

Årets eldsjäl är en sann entreprenör bokstavligen ända ut i fingerspetsarna. Hon startade sitt företag redan 1983 och har långsiktigt men säkert målmedvetet utvecklat sin verksamhet och sitt hantverk till helt nya nivåer. Med ett mästarbrev för sin yrkesskicklighet inom krukmakeri har hon banat vägen för de kulturella kreativa näringarna i Sörmland och också för nya kollegor i sin bransch. 

Idag tillverkar och skapar hon främst serviser av porslin till flera av  landets främsta ”finkrogar” både i Sörmland och Sverige.

Anna är en eldsjäl som också  har ett stort hjärta och engagemang för bygden och deltar i flera olika nätverk där man samverkar kring olika utvecklingsprojekt. Hon har ett nära samarbete med Sörmlands Matkluster för att nämnda en liten del av hennes verk.

Detta var ett arrangemang av Nyköpings hembygdsförening i samarbete med Stadsvakten.